Class 10 English Chapter 1 A Letter to God Extra Questions and Answers

Class 10 English Chapter 1 A Letter to God Extra Questions and Answers –

Here we provide all the important A Letter To God Class 10 Extra Questions Answer .All the questions answers are important to your exam .This answers are designed by me from NCERT Text Book.
 
A Letter to God Extra Questions and Answers   are given below which are very important to board examination. 

A Letter to God Extra Questions and Answers

Class 10 English Chapter 1 A Letter to God Extra Questions and Answers

A Letter to God class 10 extra questions answer very short type✂✂✂✂

1.When did the very large hail stones begin to fall?

Answer: Suddenly a strong wind began to blow and along with
the rain very large hailstorm began to fall.

2.How was the field looked after the rain?

Answer: The field was white as if covered with ice/solt.

3.What happened to Lencho’s field?

Answer: Lencho’s field was white as if covered with ice ,the
corn was completely destroyed by the hailstones.

4.Who or what did Lencho have faith in?

Answer: Lencho’s soul was filled with sadness .There was no
one to help him .But God was the only one who help him. So,Lencho have faith in
God.



5.Was Lencho a hard working man?

Answer: yes,Lencho was a hard working man.He worked in the
field as an ox of a man/

6.To,whom did Lencho write a letter?

Answer:Lencho wrote a letter to God.

7.What was the strange thing about Lencho’s letter?

Answer:’To God’ was the strange thing about Lencho;s letter.

8.What did Lencho expect in reply to his letter?

Answer: He expected hundred piecesos in reply to his letter.

 

                  Related Chapters

 Quick Links To Visit Important Answers

  • A Tiger in The Zoo Extra Questions Answer 

 Click Here

  • Madam Rides The Bus Extra Questions Answer 

 Click Here

  • Long Walk To Freedom Extra Questions Answer 

 Click Here

See also  What Is The Best Car Insurance Company In USA

“A letter to god important question 2021:⃣⃣

10.To whom did the postman give the letter?

Answer: The postman gave the letter to the postmaster.

11.Who read the letter?

Answer: The postmaster read the letter.

12.What was the idea that the postmaster came up with?

Answer: The postmaster came up with an idea that answers the
letter.

13. To whom did the postmaster ask for money?

Answer: The postmaster asked for money from his employees.

14. How much money did he himself give?

Answer: The postmaster himself gave a part of his salary.

A Letter to God Extra Questions and Answers Only For 2 or 3 marks:

1.Give a brief description of Lencho’s House?



Answer: lencho house was situated on the top of the hill. It
was one of the antire valley .From this height one could see the river and the
foeld of ripe corn dotted with the flowers that always promises a good harvest.It
was the beautiful place for Lencho.

2.Who was Lencho? What was his profession?

Answer: Lencho was a farmer who worked in the field from
morning to evening hardly.

                His
profession was farming.

3.When was the rain started ? How did the family of lencho
welcome the rain?(A Letter to God Extra Questions and Answers)

Answer: When Lencho’s family was eating food,in that moment
a big drops of rain began to fall.

                Lencho exclaimed that those were not the rain drops falling from the sky, they were
new coins with a satisfied expression .He regarded the field of ripe corn with
its flowers,that in a certain of rain.

4.What did Lencho hope for?(A Letter to God Extra Questions and Answers)

Answer: lencho being a farmer hope for a big drops of rain. Through
out the morning Lencho –who knew his feels intimately-had done nothing else
.But see the sky towards the north-east.

6.How did the rain change ?What happened to Lencho’s field?(A Letter to God Extra Questions and Answers)

Answer:The Rain changed in to a hailstorm .hails fallen the
house ,the garden,the hailside and the corn field.They also fail in the hole
valley.At last the hailstones was destroyed Lencho’s Field completely.

7.Why was lencho angry after opening the letter?(A Letter to God Extra Questions and Answers)

Answer: Lencho receive God reply letter and money. It was
only 70 pieces. He got angry he thought that  the post officers had taken away the reste of
money. He got angry because god could not make such a mistake.

See also  What Is The Best Car Insurance Company In USA

8.What did lencho write in his second letter to god?(A Letter to God Extra Questions and Answers)

Answer: Lencho was angry. He decided to write another letter
to god.He wrote about the money in his second letter to God . He wrote that he
had asked for a hundred pieces. But he receive only a 70 pieces. He asked God
to send the rest of money but not through the mail. It was because the post
office employees were a bunch of crooks.



 

A Letter to God Extra Questions and Answers Long Type Answers:

9. Why did lencho write a letter address to God ? (A Letter to God Extra Questions and Answers)

Anwer: Lenchos field was completely destroyed by the
hailstone. He thought there his family  would
not survive.So he wrote a letter to God to send him 100pcs immediately. The
letter is the postmaster he read it out with curiosity. He was a kind and
sympathetic man. He decided to help lencho and collective 70 Pieces with great
effort.he put it in an envelope and sign s God on the letter lenso got the
letter the following Sunday. Lencho went to the post office. The postman handed
over the letter and counted the money and he Got only 70 pieces  so lencho was angry With it. Immediately went
to the window and asked paper and ink. He sat down to write a second letter to
God. And he complaint against the post office employees he felt himself that
the past of the money have been stolen by the post office employees. And he
signed out the letter as god.

10.What was the reaction of lencho after he had received the
letter. (A Letter to God Extra Questions and Answers)

Answer : Lencho came to the post office a bit earlier than
usual. He asked If there was a letter for him. The postman and handed over the
letter to him. Lencho showed not the slide a surprise on seeing the money.such
was his confidence in God but he became very angry. When he counted the money
God could not have made such a mistake. He also could not have denied what Iie
had requested. At once he went to the window and ask paper and ink. And he
wrote another letter to God.he wrote to God to send the rest of money. Not
through the mail. It was because all the post office employees were a bunch of
crooks.

See also  What Is The Best Car Insurance Company In USA

11.What made lencho write a letter to God ? What was its
result?(A Letter to God Extra Questions and Answers)

Answer: Lencho crop needed rain. But there came hailstone.it
 Destroy his crop completely. He had no  corn left for good. But lencho had one hope. It
was the help from God. So following Sunday he went to the town with his letter.
 He got the post office and posted the
letter into the mailbox . He wrote a letter to God to send him 100 pieces .
when the postman see the letter he took it to the postmaster and both of them
broke out laughing. Because they could not see such kind of letter In their Life.
Bada postmaster became serious he was impressed by lenso faith in God. So
he  collected money of his employees and
the postmaster give a part of of his salary.he could collect Only 70 pieces. The
postmaster mail money to  Lancho.

12.How was lencho crop destroyed ? How did he ask God for
help?(A Letter to God Extra Questions and Answers)

Answer: lencho was a hard working man. He  dependent completely on his field  for his living. He expected a rich harvest
that year. Only  a little rain was needed
to repent. But it rained heavily. It was followed by stone. The crop was
completely destroyed.it was a grate blow to lencho. He fear that his family
would starve tith out food. Also he had no seed for the next harvest.



But lencho  believe
firmly that nobody died of hunger. But He had one hope. It was help from God .
He wrote a letter to God. He asks for a hundred pieces as help.

 

1.Where did lencho drop the letter?

The following Sunday he went to the town.At the post
office ,he placed a stamp on the letter and droped the letter in to the mail
box.

2. Did Lencho receive a reply to his letter?

Yes , Lencho receive a reply to his letter.

3. Why did Lencho say the raindrops were like ‘New Coins’?

Lencho said that because his crops nearly needed
water or rain to be a good harvest.when it rained ,he saw it in the form of new
coins.


Leave a Comment